#RefuseWar – kansainvälinen aseistakieltäytyjäpäivä

Ympäri maailmaa sodat tappavat miljoonia, tuhoavat yhteisöjä ja pilaavat valtavia maisemia samalla kun ryöstävät ihmiskunnan tulevaisuutta ja täyttävät sodan kannattajien taskut. Mutta missä on sotaa, siellä on ihmisiä, jotka vastustavat sotaa ja sotakoneistoa. Ole yksi meistä!

Sergej (Venäjä): “Vastustan sotaa, koska jokainen sota käydään vallan kaappaamiseksi tai laajentamiseksi. Kannatan sitä, että pysytte uskollisena vakaumuksellenne ja puhutte sitä vastaan.”

Kansainvälisen aseistakieltäytymispäivän kunniaksi 15.5.2024 käynnistämme kansainvälisen #RefuseWar-kampanjan tukeaksemme maailmanlaajuisesti sodanvastustamista ja oikeutta aseistakieltäytymiseen. Kampanja laajentaa #ObjectWarCampaign-kampanjaamme, joka käynnistettiin Ukrainan sodan alkamisen jälkeen ja vaatii tukea ja suojelua aseistakieltäytyjille, karkureille ja sodanvastustajille Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Ukrainasta.

Maria (Italia): “Kieltäydyn alistumasta väkivaltaiselle sotajärjestelmälle. Kannatan yleistä oikeutta aseistakieltäytymiseen.”

Julkisilla kieltäytymis- ja solidaarisuusjulistuksilla emme halua vain kiinnittää huomiota sotien kauhistuttaviin seurauksiin, vaan myös vastustaa tiukasti militarismia, asepalvelusta ja sotavalmisteluja. Haluamme tukea niitä, jotka vastustavat sotaa ja luopuvat siitä Ukrainassa, Israelissa/Palestiinassa, Kolumbiassa, Jemenissä, Sudanissa ja muissa maissa ja moninkertaistamme niiden äänen, jotka ovat huolissaan yhteiskuntien, politiikan ja talouksien militarisoitumisen lisääntymisestä maailmanlaajuisesti.

Osallistu #RefuseWar-kampanjaan!

Kutsumme sinut liittymään kansainväliseen #RefuseWar-kampanjaamme ilmaisemalla vastustavasi asepalvelusta maassasi ja/tai solidaarisuuttasi aseistakieltäytyjille, karkureille ja sodanvastustajille maailmanlaajuisesti. Kyseessä on kansainvälinen julkinen kampanja, jonka tavoitteena on hylätä hegemoninen julkinen keskustelu, joka suosii yhteiskuntien militarisoimista.

Keräämme yksilöiltä ja ryhmiltä kaikenlaisia ​​henkilökohtaisia ​​ilmoituksia, jotka haluamme tuoda julkisuuteen myöhemmin (esim. kirjasen, lehdistötiedotteen, avoimen kirjeen poliitikoille jne. avulla). Muutama lause tai kattava teksti, valokuva tai videolausunto, joka on sinun ja valitsemasi tapa jakaa vastarinta-ajatuksiasi. Olet myös tervetullut käyttämään malliamme ja täydentämään lauseita: “Vastustan/kieltäydyn…” ja “Ilmoitan…”.

Sofia (Israel): “Kieltäydyn, koska sodassa ei ole voittajia. Kannatan rauhanomaista ja poliittista ratkaisua Israelin ja Palestiinan konfliktiin.”

Sinulla on kolme vaihtoehtoa liittyä #RefuseWar maailmanlaajuiseen toimintaan: Voit osallistua toimimalla suoraan interaktiivisella #RefuseWar-kartalla, jossa kaikki lähetetyt ja valtuutetut julistukset julkaistaan. Kun olet ladannut lahjoituksesi, napsauta pientä vaaleanpunaista plus-merkkiä ja anna järjestelmän päivittää karttaa. Kestää jonkin aikaa, ennen kuin tekstisi tulee näkyviin. Voit luoda kirjoitetun tekstin, valokuvan tai lyhyen videon (enintään 30 sekuntia) ja ladata sen sosiaalisen median tileillesi lisäämällä hashtagin #RefuseWar.

Voit myös yksinkertaisesti lähettää meille sähköpostin osoitteeseen refusewar@refusewar.org, niin julkaisemme lausuntosi aiheesta #RefuseWar. Odotamme innolla panostasi interaktiiviseen karttaamme militarismin ja sodan vastaisilla lausunnoillasi ja kansainvälisenä solidaarisuutesi kaikille niille, jotka vastustavat asepalvelusta ja sotatoimia. Kiitos!

#RefuseWar kampanjan takana ovat Connection e.V.War Resisters International ja European Bureau for Conscientious Objection.